Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname groothandel Peitsman door vloerenfabrikant Unilin

Vloerenfabrikant Unilin wil groothandel Peitsman overnemen. Met de overname wil Unilin zijn directie distributiestrategie versterken.

Het in Belgiƫ gevestigde Unilin is producent van laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en pvc vloeren met de merken Quick-Step, Pergo en Balterio. Peitsman is groothandel en levert aan woning- en projectinrichters en parketteurs en heeft met elf vestigingen een landelijke dekking. De geplande overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse ACM (Autoriteit Consument & Markt) en de Belgische Antitrust autoriteiten.

Breed assortiment
Uninlin is vooral bekend door het laminaatmerk Quick-Step en is ook producent van parket en pvc. Het maakt sinds 2005 onderdeel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries, wereldwijd de grootste fabrikant van diverse soorten vloerbedekking. Peitsman, opgericht in 1885, telt 140 medewerkers en belevert zo'n 7.000 klanten. Die kunnen zowel afhalen als online bestellen. Het assortiment bestaat uit vooral harde vloeren en producten voor installatie hiervan zoals lijmen en kitten, plinten en profielen, producten voor onderhoud en reiniging en gereedschap. Daarnaast behoort tot het assortiment ook raamdecoratie, rails, roedes, fournituren en entreematten.

Schaalvergroting bij vloerenleveranciers
De overname van Peitsman past in de concentratie van groothandels die sterk zijn in vloerbedekking. In februari dit jaar nam groothandel Headlam vloerengroothandel Dersimo over en in maart volgde de gekijktijdige overname van de groothandels Bosgoed en Forinn door Uzin Utz, een Duitse producent en leverancier van toebehoren voor het leggen van vloeren. De derde grote speler is de Plinten en Profielen Centrale (PPC) die op eigen kracht hard groeit. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten