Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname groothandels Forinn en Bosgoed door Uzin Utz

De groothandels Forinn en Bosgoed zijn overgenomen door Uzin Utz Nederland. Hierdoor ontstaat een groothandelscombinatie met landelijke dekking en een breed assortiment.

Zowel Forinn als Bosgoed worden aangestuurd door Harry Elshof, tot voor kort directeur van Bosgoed Groothandel. Hij zal als directeur/aandeelhouder 'onderzoeken waar synergie behaald kan worden, met als doel de dienstverlening van beide groothandelsbedrijven te optimaliseren', aldus een persbericht. Voorlopig zullen beide bedrijven ongewijzigd en los van elkaar opereren. Richard Bosveld, de huidige directeur en tot voor kort mede-eigenaar van Forinn, concentreert zich verder op zijn andere bedrijf, ondervloerenleverancier Estillon.

Forinn
Forinn is een landelijk opererende groothandel met een compleet assortiment voor vloer- en raamafwerking voor parketspciaalzaken, woning- en projectinrichters. Naast het hoofdkantoor in Asten heeft de groothandel acht afhaalcentra. Er werken 54 mensen. Forinn ontstond in 2004 als samenvoeging van de groothandels Saffier, Wijnants en Bohama.

Bosgoed
Bosgoed levert diverse soorten vloerbedekking, afwerkingsproducten voor vloeren en fournituren. Klanten zijn woning- en projectinrichters, parketspeciaalzaken, gordijnateliers, freelance stoffeerders en meubelstoffeerders. Bosgoed is gevestigd in Deventer en heeft afhaalmagazijnen in Heerenveen en Assen. Het bedrijf telt 35 medewerkers.

Uzin Utz
Uzin Utz Nederland is leverancier van toebehoren voor het leggen van vloeren en al jaren toeleverancier van Forinn en Bosgoed. Uzin Utz Nederland heette tot december 2017 Unipro en behoort sinds 2004 tot de Duitse Uzin Utz Group. Dit bedrijf telt zo'n 1.100 medewerkers en is naar eigen zeggen marktleider in totaaloplossingen voor het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten