Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname Kika/Leiner door Steinhoff definitief

Steinhoff mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse meubelretailer Kika/Leiner overnemen. Daarmee breidt de meubelgigant zijn maktaandeel verder uit.

Steinhoff International Holdings heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om het Oostenrijkse meubelconcern Kika/Leiner over te nemen. Daarmee verstevigt Steinhoff zijn positie als de op een na grootste meubelretailer in Europa, na markleider Ikea. De overname kon doorgaan omdat Steinhoff en Kika/Leiner een begrensd marktaandeel hebben in de landen waar beide actief zijn. Kika/Leiner is gevestigd in Oostenrijk en heeft ook winkels in Hongarije en omliggende landen.

Verticaal georganiseerd
Ondanks het door de Europese Commissie geziene beperkte marktaandeel van Steinhoff breidt het bedrijf zijn belangen in de meubelsector verder uit. Tot het concern behoren onder meer de Franse meubelketen Conforama, de Duitse retailer Poco en het in Polen gevestigde productiebedrijf Steinpol. Steinhoff is een verticaal georganiseerd bedrijf dat in de hele keten actief is. Het produceert, laat produceren, vermarkt en verkoopt meubelen over de hele wereld.

Beursgenoteerd
Hoewel de basis van het concern ligt in de meubelen en het bedrijf hierin ieder jaar verder expandeert, is de meubeltak slechts een onderdeel van Steinhoff International Holdings. Het bedrijf heeft ook belangen in transport, en logistiek en is sterk in de automotive sector waarvoor het onderdelen en accessoires levert. Ook houdt Steinfhoff zich bezig met kredietverlening en verzekeringen. Steinhoff is ook actief in Nieuw-Zeeland en Australië en is een beursgenoteerd bedrijf dat is gevestigd in Joannesburg.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten