Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname LS Bedding door investeringsgroep Waterland

Private equity investeerder Waterland wil meerderheidsaandeelhouder worden van de Belgische bedden- en matrassenfabrikant LS Bedding. Hiermee wil de investeerder zijn Europese expansie in de bedden- en matrassenmarkt verder vorm geven.

Waterland Private Equity wil de aandelen overnemen van de Belgische investeringsmaatschappij Dovesco, de huidige LS Bedding grootaandeelhouder (55%), plus de aandelen van de vorige en huidige directie. Deze laatste zal opnieuw investeren in de nieuwe structuur wanneer de voorgestelde transactie doorgaat. LS Bedding is het moederbedrijf van de merken Ergosleep (slaapsystemen voor gepersonaliseerde bedden en matrassen), Magnitude (luxe boxsprings) en het boxpringprogramma Nox.

Europese expansie
Met de overname wil Waterland zich sterker Europees gaan profileren. Begin dit jaar kocht de investeerder, met hoofdkantoor in Bussum, de Duitse Ruf Gruppe waartoe Ruf Betten en het online matrassenmerk Bruno behoren. De laatste twee zijn sterk op de Duitse markt, LS Bedding is voornamelijk actief in de Benelux, maar ook aanwezig in Duitsland en Frankrijk. Vooral Ergosleep wordt gezien als merk om verder te internationaliseren.

Omzet en winst
Als alles volgens planning verloopt, wordt de transactie tegen het einde van het tweede kwartaal afgerond, zo laten betrokken partijen weten. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan. De omzet van LS Bedding wordt geschat op ongeveer 25 miljoen euro en een brutobedrijfswinst van zo'n 4 miljoen euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten