Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Overname webshop Fashion for Home door Home24

De Duitse online meubelverkoper Home24 neemt land- en branchegenoot Fashion For Home over. Beide webshops zijn ook actief in Nederland en blijven naast elkaar bestaan.

Met de overname wil Home24 ‘haar positie als grootste Europese online meubelhandelaar verder uitbouwen’, zo laat het in Berlijn gevestigde bedrijf weten. Fashion For Home bestaat sinds 2009 en richt zich op meubelen van ‘designkwaliteit’, zo meldt de site. Het levert rechtstreeks en uitsluitend eigen merken. De webwinkel laat zich het best vergelijken met de Britse online retailer Made.com qua prijs, strategie en uitstraling. Fashion For Home heeft zes showrooms in Duitsland en een in Oostenrijk, deels als shop-in-shop bij grotere meubelzaken, deels als zelfstandige winkel. Hier en ook online of telefonisch kun je advies van stylisten krijgen. Het bedrijf bedient ook de zakelijke markt. Via de site is het mogelijk om stofstalen te bestellen. Het totale assortiment bevat 50.000 producten.

Online concentratie
Home24 zit in een wat lager prijssegment en is een pure player die volledig is gericht op online verkoop. Naast een aantal eigen labels zijn via het platform ook talloze externe merken verkrijgbaar, variërend van meubelen en woonaccessoires tot tuinmeubilair en keukenspullen. Het assortiment omvat 175.000 producten. Hoewel beide webshops zelfstandig blijven bestaan, lijkt de overname te duiden op een zekere concentratie in de online meubelverkoop. Home24 is deels eigendom van de gebroeders Samwer die via de onlinebedrijvenbouwer Rocket Internet actief zijn met een groot aantal webshops zoals Westwing en Zalando. Ook de snel groeiende boodschappenbezorgsites Delivery Hero en HelloFresh worden deels gefinancierd via Rocket Internet.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten