Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pallet wordt steeds luxueuzer

Een pallet is gemaakt om snel en efficiënt goederen op te slaan en te vervoeren. De laatste jaren wordt het ook gebruikt als product voor het interieur. De nieuwste ontwikkeling: een gestoffeerd pallet.

Pallets waren jarenlang puur functionele producten om goederen mee te vervoeren. Zo'n 15 jaar jaar geleden zag je ze langzaam op beurzen verschijnen als display, vaak op elkaar gestapeld. Handig en lekker goedkoop. Een pallet bleek ook te kunnen dienen als tafel, al dan niet met wielen er onder of een glasplaat er bovenop. Of staand als afscheiding, als (tijdelijke) 'muur om bijvoorbeeld planten in te hangen, als bedbodem, als verhoogde vloer of hangend als zwevend tableau.

Pallet als bank
Toen steigerhouten meubels populair werden, bleken pallets ook geschikt te zijn om met wat verzagingen als goedkoop alternatief te kunnen dienen. Wie wel mee wilde doen en het wat netter wilde aanpakken gaf het hout een kleurtje, meestal wit. En wie het nog steeds een beetje wild vond (denk aan Duitse bedrijven op beurzen) schuurde de pallets en liet ze voorzien van een keurige laag verf. Voor voorbeelden: zie hier.

Gestoffeerd pallet
Zo evolueerde een puur functioneel gebruiksvoorwerp tot esthetisch-hip interieurproduct. Op de beurs ShowUP,  in februari dit jaar, was een gestoffeerd pallet te zien, zie boven. Solitair liggend op een verhoging, dus als pronkstuk. Wetende dat de beurs behoorlijk trendy is en veelal voorloopt, is het afwachten of deze trend naar luxe pallets zich doorzet. Wie het zelf wil checken: op 2 en 3 september is de najaarseditie van de beurs.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten