Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pallets als onderdeel van beursstand

Pallets zijn prima te gebruiken als je je als bedrijf presenteert op de beurs. Zo spaar je kosten, ben je lekker duurzaam bezig en het materiaal kan best tegen een stootje. Soms is de beursorganisatie hier helemaal niet blij mee.

Origineel is het niet, maar wel handig. Pallets worden al jaren gebruikt op beurzen om producten te presenteren, als afscheiding of als integraal onderdeel van de stand. Het is geen teken van armoede of noodgedwongen besparing, maar het toont lekker ruw, basic en ‘kijk ons eens even lekker slim of stoer zijn’. Of iets dergelijks. We pikten her en der wat stands van afgelopen weken gehouden beurzen waar gebruik werd gemaakt van pallets.

De Spaanse exposant Creaciones Euromoda op de beurs Heimtextil in Frankfurt gebruikt de pallets als studentikoze oplossing voor een bed. Goedkoop én zo goed ventilerend dat menig beddenfabrikant hier niet aan kan tippen, hoe geavanceerd zijn bedbodem ook is. Het sloophout aan de muur is behang, de rieten afscheiding is echt. Stand op Heimtextil in Frankfurt.

Behangleverancier Esta gaf verschillende pallets een kleurtje, sloopte en stapelde en maakte zo een aantal displays voor de collectieboeken. Door de wieltjes zijn ze makkelijk aan elkaar te schakelen of bruikbaar als solitaire displays.

Fabrikant en groothandel van verlichting Expo Trading Holland (ETH) maakte van diverse pallets zwevende displays tijdens de voorjaarsbeurs in De Woonindustrie in Nieuwegein. Het werkte zo goed dat meerdere bezoekers vroegen om zo’n display voor in de winkel.

Exposant Dussk (met dubbel 's') had op Intririo in Gent een vrachtwagen met pallets laten aanrukken. Grote en kleine pallets, staand, liggend, gestapeld en soms voorzien van wieltjes – de hele stand stond bol van de pallets.

Woowood was nieuwkomer op Intirio. Het bedrijf levert lichtgewicht panelen en strips van hout dat eerder voor iets anders werd gebruikt. Daar past het gebruik van pallets prima bij. De stand werd aangekleed met een fauteuil die grotendeels bestaat uit pallethout. Oersterk en robuust, maar niet echt geschikt voor iemand die lekker wil wegzinken in zacht materiaal.

Hoe maak je een verhoogde vloer? Je legt gewoon wat pallets op de grond. Exposant Light Lab maakt het zichzelf niet moeilijk tijdens de voorjaarsbeurs in de Woonindustrie in Nieuwegein.

Deze exposant op Ambiente in Frankfurt gebruikt grote geschilderde pallets als presentatie van de producten. De eronder gemonteerde wieltjes waren ook handig om de spullen van de vrachtwagen naar de beursvloer te transporteren. De Mess Frankfurt keek er wat zunigjes naar; dat was niet de bedoeling. Als exposanten iets willen vervoeren zijn daarvoor onder meer heftrucks en ander rollend materieel van de beurorganisatie beschikbaar. Uiteraard tegen betaling.

Nog niet eerder gezien, maar passend in de trend van behang met sloophout, bakstenen, natuursteen en andere ruwe materialen; behang van gestapelde pallets van Rasch, gezien op beurs Intirio in Gent. Een ding valt tegen; het is gewoon glad behang, jammer. Je zou bijna graag een splinter willen voelen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten