Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Parketteur maakt bijzondere tafel

Meester Parketteur Benno Broen maakte een tafel van 2.100 stukjes hout die zijn gezaagd uit parketstroken. De tafel is dé blikvanger in zijn showroom in Oldenzaal.


Benno Broen is directeur van Hout van hout en die naam zegt veel over over zijn werk. Hij is Meester Parketteur en is gespecialiseerd in het leggen van traditioneel tapis parket. De meeste tijd brengt hij door op locatie en dat varieert van kastelen, winkels, resataurants en sportscholen tot hotels, casino's, kantoren en skyboxen bij voetbalclubs. Twee dagen per week opent hij zijn showroom in Oldenzaal en daar staat een bijzondere tafel als blikvanger.
 2.100 stukjes hout
De tafel meet 82,5 cm bij 198 cm is voorzien van 2.100 stukjes hout die op twee lagen HDF zijn gelijmd en geschroefd. De stukjes van 33 x 33 mm zijn gezaagd uit parketstroken en bestaan uit negen verschillende houtsoorten: kambala, eiken, beuken,wengé, maple, padoek, purperhart en afzelia. Het geheel is afgewerkt met vijf lagen lak.
 

Aaibare tafel
'Mensen die in de winkel komen, vinden het prachtig. Ze aaien erover', zegt Broen. Hij maakte al eerder zo'n tafel in XXL-formaat en een klant vond die zo mooi dat Broen hem verkocht. De nieuwe tafel heeft een wat bescheidener afmeting en ziet er schitterend uit, maar is niet perfect. Volgens Broen moet dat ook niet want dan is het leven er uit. Bovendien kostte het 32 uur om te maken en tot in perfectie afwerken zou het geheel onbetaalbaar maken.

Houten kubussen
Naast het leggen, restaureren en renoveren van parketvloeren gebruikt Broen parket ook op een andere manier. Hij maakt er meubels van en verkoopt deze onder de naam Irritante Kubus. Het zijn rechthoekige elementen die kunnen dienen als tafel. sokkel, zuil of gewoon een fraai houten ornament. 'Ik wil klanten laten zien dat parket ook op een andere manier bruikbaar is', aldus Broen. Hij is de vierde generatie die zich bezig houdt met ambachtelijke en tradtionel parketvloeren. De oorsprong ligt in 1897.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten