Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pastoe kast geheel in De Stijl

Pastoe lanceert een vijftal kasten geheel in lijn met de ideeën van De Stijl. Consumenten kunnen via de site van de meubelfabrikant variëren met verschillende kleuren voor de kastfronten en zo hun eigen stijl creëren.

Pastoe grijpt het honderdjarig bestaan van kunststroming De Stijl aan met een vijftal kasten uit de Vision-collectie. De fronten van de kasten bestaan uit de kenmerkende Stijl-kleuren en lijken op de schilderijen van Piet Mondriaan, de bekendste vertegenwoordiger van De Stijl.
Een van de kasten heet dan ook Piet. De andere dragen de namen Bart, Gerrit, Vilmos en Theo waarbij de laatste naam verwijst naar Theo van Doesburg, in 1917 oprichter van het blad De Stijl. Dat zou uitgroeien tot een kunststroming waarin rechte lijnen, rechte hoeken en de primaire kleuren rood, geel en blauw belangrijke elementen zijn.

 

 

 

 

 


 


Zelf kast ontwerpen
De kasten van Pastoe hebben strakke vormen en greeploze fronten en passen wonderwel in het gedachtegoed van De Stijl. Naast de vijf ‘standaardkasten’ kun je online via de site van Pastoe zelf je eigen kast creëren door te variëren met fronten en kleuren.

Meteen willen zien hoe dat eruit zou kunnen zien? Download hier een pdf.

Meer informatie: www.pastoe.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten