Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pastoe viert feest met oranje Amsterdammertjes

Wie kent ze niet, de Amsterdammertjes van Pastoe. Vaak in zwart of andere kleur te zien. Maar ook leverbaar in knaloranje. Misschien leuk cadeautje voor Louis van Gaal om mee te nemen naar Manchester?

Pastoe is een meubelfabrikant die je niet direct associeert met de kleur oranje, laat staan met voetbalgekte. Des te opvallender dat het bedrijf op de site een zestal Amsterdammertjes bij elkaar zet in knaloranje met de tekst Go Dutch! Geen actiemodellen, maar gewoon ‘leuk’. Het kastensysteem A’dammer is een ontwerp van Aldo van den Nieuwelaar en een voorbeeld van het minimalisme waar Pastoe voor staat. Het ontwerp uit 1973 is nog steeds een van de best lopende modellen van de meubelfabrikant. Het Amsterdammertje is vernoemd naar de anti-parkeerpaaltjes die overal in de Amsterdamse binnenstad staan.

100 jaar
Hoewel Pastoe als designmerk het niet makkelijk heeft en al jaren kwakkelt, is de reputatie van het bedrijf nog ongeschonden. Vorig jaar was er een grote tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam in verband met het 100-jarig bestaan. Ook verscheen er een dik jubileumboek.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten