Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pergo test toplaag pvc vloer met skaters en BMX stunters

Vloerenfabrikant Pergo maakte een halfpipe, bekleedde deze met pvc stroken, liet skaters en BMX’ers hun kunsten vertonen en maakte daar een filmpje van. Dit moet de sterkte van de toplaag van de vloer illustreren.

Pergo, een merk van Unilin, bouwde onder en snelweg in Gent een halfpipe en voorzag deze van pvc stroken, officieel glue-down Pergo optimum LVT geheten. Volgens de fabrikant is de toplaag hiervan enorm belastbaar dankzij ‘Titan V-oplaagtechnologie’. Om dit te bewijzen stortten de skaters zich op de halfpipe plus een aantal jongens met hun BMX. Na afloop werd (een deel van) het gebruikte pvc getest en concludeerde Pergo: De resultaten waren bijna met zo spectaculair als de trucs van ons team.

Wat die resultaten precies zijn, wordt niet verteld, maar ‘de vloer verloor niets van zijn natuurlijke flair en realisme’, aldus Pergo. Oorzaak daarvan is de coating van het pvc waardoor vlekken makkelijk te verwijderen zijn, de (matte) glans blijvend is, vegen geen kans krijgen en de krasvastheid hoog is. ‘Jammer genoeg voor de sportlui is de coating alleen ontworpen ter bescherming van de vloer’, verklaart Marie Callens, product manager bij Pergo.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten