Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Philips en Desso lanceren lichtdoorlatend tapijt

Volgende week introduceert tapijtfabrikant Desso een tapijt dat licht kan doorlaten. Via onder het tapijt liggende ledverlichting kan ‘informatie’ worden doorgegeven aan mensen die over het tapijt lopen.

Door middel van de ledverlichting kunnen in het tapijt logo’s, teksten, infographics en zelfs bewegend beelden worden verwerkt. Onder het tapijt – een standaard tapijttegel met een speciale lichtdoorlatende rug - liggen platen met daarin verwerkt 1024 ledjes. Die kunnen zodanig worden geprogrammeerd dat daarmee diverse ‘boodschappen’ kunnen worden aangegeven. Denk aan een pijl ter oriëntatie (uitgang), een getal (kamernummer in hotel) of een logo. Zo kan het tapijt mensen helpen bij oriëntering in een voor hen onbekende omgeving.

Routing en veiligheid
Tot nu toe zijn alleen lichte tapijtsoorten bruikbaar als toepassing omdat bij donker tapijt te weinig licht naar boven uitstraalt. Het betreft tapijttegels en daarmee wordt met name gekeken naar projectmatige toepassingen. Naast routing en veiligheid (denk aan een calamiteit in een hotel) kunnen ook teksten en logo’s via de vloerbedekking worden aangeven. Denk aan het begroeten van gasten, het aangeven van een vrije ruimte of het informeren over een bepaalde wachttijd. Ook is het mogelijk om de via de vloerbedekking te geven informatie te variëren naar gelang de tijd van de dag of het seizoen.

Introductie
Het lichtdoorlatende tapijt is ontstaan uit een samenwerking tussen Philips en Desso. De officiële introductie is tijdens de bouwbeurs Building Holland in Amsterdam. Deze wordt gehouden van 6 t/m 8 mei in de RAI in Amsterdam.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten