Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Piet Hein Eek gaat samenwerking aan met Ikea

Designer Piet Hein Eek gaat een langdurige samenwerking aan met Ikea. Als eerste ontwerpt hij een collectie waarin rotan een belangrijke rol zal spelen. Deze collectie komt in 2017 op de markt.

Door de samenwerking met Eek wil Ikea design toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Het bedrijf zegt van Eek te willen leren en voorziet wederzijdse inspiratie. Het gaat om een langdurige samenwerking en in de eerste collectie, Jassa geheten, zal bestaan uit producten die gemaakt zijn volgens traditionele technieken uit Zuidoost-Azië. De collectie zal een ambachtelijke uitstraling krijgen en het gebruik van rotan speelt hierin een belangrijke rol. De collectie wordt in 2017 gelanceerd.

Samenwerking met designers
Ikea zoekt meer dan voorheen nadrukkelijk samenwerking met topdesigners. Eerder dit jaar lanceerde het woonwarenhuis al een collectie, gemaakt in samenwerking met de Britse ontwerpster Ilse Crawford waarin veel gebruik wordt gemaakt van kurk. Volgend jaar staan er collecties op stapel die worden gemaakt door de fashiondesigners Katie Eary, Martin Bergström en Walter Van Beirendonck.

Gelimiteerde oplages
Al eerder werkte Ikea samen met designers, maar dan ging het om gelimiteerde oplages. Vorig jaar betrof dat een collectie posters en klokken van het ontwerpduo Scholten & Baijings. In een verder verleden was er eenmalige samenwerking met Hella Jongerius. Zij ontwierp in 2005 een serie vazen en wandkleden voor het woonwarenhuis. De vazen zijn inmiddels een veelgezocht collectors item.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten