Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Planten mixen met interieurdesign

Het gebruik van planten binnenshuis krijgt steeds meer aandacht en het groen wordt onderdeel van de interieur, zowel in de zakelijke als privé inrichting. Dus waarom niet een vleugje design daar aan toevoegen?
 


Het heeft niets te maken met de 'botanische trend' (dat is een hype die vanzelf een keer uitdooft), maar de belangstelling voor levend groen in het interieur neemt hand over hand toe. In kantoren verschijnen planten omdat ze rustgevend, prestatieverhogend en luchtzuiverend zouden zijn en dat laatste argument wordt ook gebruikt om in huiselijke sfeer het belang van levend groen onder de aandacht te brengen. Want door de nationale kierenjacht en isolatiedwang is er nauwelijks sprake van luchtverversing en daar kan wat tegen gedaan worden door planten te plaatsen, zo is het idee.
 


Gewoon rek als groene design-oase
Tijdens de vorige maand gehouden Salone del Mobile in Milaan trok de stand van de Zwitserse fabrikant USM veel aandacht vanwege de vele planten, geplaatst in hun bekende modulaire systeem. Dat wordt meestal gebruikt in kantoren als kast, bureau, ladeblok of vitrine, maar een gewoon 'rek' kan natuurlijk ook. Bouw daarvan een fors exemplaar, maak grote gaten in de leggers, zet deze vol met planten en je hebt ineens de combinatie design & groen, goed voor veel apegapend publiek dat graag foto's maakt, zo bleek tijdens de beurs (zie foto 1).
 


De pot op (de kop)
Het Deense merk Ferm Living heeft een enorm assortiment, variërend van banken en stoelen tot allerhande accessoires en die richt zich zowel op 'binnen' als 'buiten'. In het logo zit ook al jaren en klein vogeltje verwerkt, dus 'groen' past bij het merk. Nieuw is de Hourglass pot, een grote pot die feitelijk bestaat uit een pot en een schaal waarbij bovenop en onderkant gedraaid kunnen worden. De metalen pot is verkrijgbaar is drie maten en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.
richting. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten