Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Plantenzak prijswinnaar van ontwerpwedstrijd

Een plantenzak die je met gewichten omhoog en omlaag beweegt, is het prijswinnende ontwerp dat tijdens de beurs Spoga werd bekroond.

Het ontwerp ‘Talje’ van Jessica Brun won de eerste prijs in de wedstrijd Unique Youngstar Competition, een ontwerpwedstrijd voor jonge ontwerpers. De wedstrijd werd uitgeschreven voor de beurs Spoga die momenteel (t/m morgen) in Keulen wordt gehouden. Het ontwerp bestaat uit een zak met een plant die je via twee katrollen naar boven hijst. Als contragewicht fungeert een zakje zand. Water geven en daarna omhoog hijsen, is een hierdoor een eenvoudige handeling. Uiteraard kun je de hoogte variëren en door meerdere exemplaren naast elkaar te hangen kun je een natuurlijke en flexibele ‘wand’ creëren.Fietsketting XXL
De tweede prijs ging naar Pieter Städler die een buitenoven ontwierp. De derde plaats ging naar Chris Walter en Amélie Ikas die een flexibel zitelement ontwierpen. Deze bestaat uit geschakelde kunststof elementen waarop je kunt zitten, vergelijkbaar met een fietsketting met XXL schakels. Het ontwerp, getiteld Sitzend stehend Leute, is bedoeld voor de openbare ruimte en moet uitnodigen om met elkaar in contact te treden.

Trends in tuinmeubelen
De Spoga richt zich op de groene ruimte en geeft een onder meer een overzicht van de tuinmeubeltrends en andere producten voor de tuin. De beurs is tot en met 5 september geopend.

Meer informatie: www.spogagafa.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten