Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Platform Trouva overgenomen door start-up Re:store


De marktplaats Trouva, tot voor kort behorend tot het failliet gegane Made.com, is overgenomen door Re:store, een start-up die zich richt op social commerce.

 

 

Marktplaats Trouva werd in mei 2022 overgenomen door webwinkel Made.com, maar deze ging in november failliet. De Britse retailketen Next kocht de merkrechten van Made.com over, maar wat er met Trouva zou gebeuren was niet duidelijk. Nu blijkt dat de startup Re:store marktplaats Trouva heeft overgenomen. Hoewel beide bedrijven hun technologie integreren blijven zij zelfstandig opereren.

Social commerce technologie
Re:store is een Engelse startup die gebruik maakt van socialcommerce technologie om naar eigen zeggen 'de kloof tussen online en offline voor onafhankelijke retailers te overbruggen' en wil daarom de 'menselijke connectie in online winkelen herstellen'. Door persoonlijkere communicatie en ervaringen aan te bieden  denkt de start-up 'diepere verbindingen' te kunnen creĆ«ren tussen de kopende consument en de verkopende retailer.

Eenzijdig face to face contact
Hoe werkt dat in de praktijk, dus hoe werkt dat als Re:store hun technologie toepast op het net overgenomen platform Trouva? Trouva is een platform waar een koppeling is gemaakt tussen een groot aantal merken en zo'n 750 geselecteerde winkels die kleding, woonaccessoires,  lifestyleproducten en kleinmeubelen verkopen. Met de technologie van Re:store plaatst de consument een kleine applicatie (widget) op de telefoon waardoor hij digitaal-fysiek contact kan krijgen met de retailer/winkel die gebruik maakt van het Trouva platform. De winkelier kan dan tekst en uitleg geven over een bepaald product zonder dat de potentiĆ«le koper in zicht is.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten