Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Positieve stemming tijdens afgeslankte editie Trendz

De najaarseditie van inkoopbeurs Trendz trok deze week 3.520 bezoekers en dat is fors minder dan de versie van 2019. Maar de organisatie van de 'coronaproof' beurs toont zicht tevreden, met name wat betreft de kwaliteit van het bezoek.
 


Trendz richt zich op het brede segment home & living en wordt twee maal per jaar gehouden. Tijdens de voorjaarseditie, die afgelopen januari werd gehouden, was er nog geen sprake van corona, maar spoedig daarna daalde het virus neer in Europa en begin maart werd duidelijk dat er 'even' geen beurzen konden worden gehouden. Dat 'even' duurt in veel landen nog steeds voort en de oorspronkelijke najaarseditie van Trendz werd vanwege de onzekerheden rond corona verschoven van eind augustus naar eind september.

Effect corona enorm
Tijdens de najaarseditie in 2019 was Trendz de eerste beurs in de Evenementenhal in Gorinchem die gebruikt maakte van extra gecreƫerde expositieruimte, maar die ruimte was dit keer begrijpelijkerwijs niet nodig. In het najaar 2019 trok de beurs 9.800 bezoekers, dit keer 3.520. Ook het aantal exposanten kromp enorm; van 290 in het najaar van 2019 naar 87 nu. Het geeft aan hoe ongenadig hard het effect van corona is op beurzen.

Gericht bezoek
Desondanks toont organisator Easyfairs zich bij monde van event manager Mascha de Bruin content. 'We kijken met een positief gevoel terug op drie mooie beursdagen. Wij hebben er alles aan gedaan om de beurs op een veilige wijze te organiseren en volgens de exposanten en bezoekers zijn we daar meer dan in geslaagd.' De Bruin toont zich tevreden over de kwaliteit van het bezoek en stelt dat bezoekers doelgericht de beurs bezochten. 'Ook willen we graag ons petje afnemen voor alle exposanten en bezoekers, want zij hebben alle maatregelen gerespecteerd. Dat doet ons enorm goed en geeft ons veel vertrouwen in de volgende editie van Trendz Voorjaar in januari 2021.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten