Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Praxis opent eerste stadswinkel

Morgen opent Praxis in Amsterdam de eerste stadwinkel, zo melde Reatailnews.nl.  De winkel heeft een beperkt assortiment en is gericht kleine doe-het-zelf klussen. Meer producten kunnen online worden besteld via een zuil in de winkel.

De stadswinkel richt zich op mensen die bezig zijn met kleine, veelvoorkomende klussen en daarvoor niet naar de bouwmarkt willen die vaak niet in de buurt ligt. Met een beperkt assortiment en een speciale bezorgfiets die klanten gratis kunnen lenen om hun aankopen te vervoeren, speelt Praxis in op de wensen van de klussende stadsbewoner. Niet aanwezige producten kunnen in de winkel via een bestelzuil online worden besteld. De klant kan de bestelling later zelf afhalen of thuis laten bezorgen.

Trend naar compact
Praxis volgt met deze stadswinkel het voorbeeld van Gamma dat eind vorig jaar, ook in Amsterdam, een stadswinkel opende. Ook hier gaat het om een assortiment dat is afgestemd op kleine klussen zoals schilderen, behangen en het vervangen van verlichting.
De compactformule van bouwmarkten en andere retailers lijkt een trend te gaan worden. In Duitsland opende bouwmarktketen Hornbach een kleine vestiging als pilot en Jysk wil de komende vijf jaar zestig zogeheten city stores realiseren. Vorig jaar opende Ikea in het centrum Hamburg een kleine vestiging die in korte tijd uitgroeide tot het best lopende filiaal van het land.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten