Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijs Interface voor tapijttegels van afgedankte visnetten

Tapijtfabrikant Interface heeft de eerste Social Enterprise Transformation Award gewonnen voor het project Net-Works. Hierbij worden afgedankte visnetten gebruikt als grondstof voor nieuwe tapijttegels.

De Social Enterprise Transformation Award wordt uitgereikt aan organisaties of bedrijven die innovatieve oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken en is een initiatief van consultancy bureau Kirkman Company. Interface kreeg de prijs voor Net-Works. Dat is een project waarbij afgedankte visnetten uit een bepaald gebied in de Filippijnen worden verzameld waarna er tapijtgarens van worden gemaakt. Zo wordt de afvalstroom ter plekke gereduceerd en wordt het ‘afval’ de grondstof voor wat nieuws.

Sociale component
Het past in het streven van Interface om zoveel mogelijk een circulaire productieketen op te zetten waarbij bepaalde afvalstromen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten die op hun beurt ook weer gerecycled kunnen worden. Zo worden afgedankte tapijttegels ingenomen, uit elkaar gehaald en ingezet voor de productie van nieuwe tegels. Naast het puur economisch aspect koppelt Interface bij Net-Works hier ook een sociale component aan. Zo leveren de niet meer bruikbare visnetten voor de lokale bevolking geld op dat ingezet kan worden aan verbetering van de plaatselijke leefomstandigheden. Mede daarom ontving Interface deze prijs.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten