Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijs voor bedieningssysteem LiteRise Hunter Douglas

Het bedieningssysteem LiteRise van Hunter Douglas is in Stuttgart bekroond met de R+T Innovatieprijs 2015. Daar wordt momenteel de driejaarlijkse beurs R+T gehouden.

Het LiteRise (light rise) bedieningssysteem wordt toegepast bij verschillende soorten raamdecoratie. Door de onderlat met de hand naar boven te duwen of naar beneden te trekken kunnen horizontale jaloezieën, plissés en vouwgordijnen worden bediend. Het geheim zit in het oprolmechanisme dat met een licht duwtje of rukje in beweging komt waardoor top down of bottom up bediening mogelijk wordt. Loshangende koorden ontbreken en dat is de reden waarom LiteRise is ontworpen. Kinderen of dieren kunnen verstrikt raken in de koorden en dat is met het prijswinnende systeem verleden tijd.

Europese richtlijn
Het systeem is een antwoord op een vorig jaar geïntroduceerde Europese richtlijn voor de bediening van gordijnen en binnenzonwering. Deze richtlijn voorziet in voldoende waarborg voor veiligheid en de LiteRise is een antwoord hierop. Het systeem bestaat al jaren, maar dat het nu op de R+T in Stuttgart een innovatieprijs krijgt, komt waarschijnlijk omdat de beurs eens in de drie jaar worden gehouden. Bovendien heeft Hunter Douglas (fabrikant van onder meer Luxaflex) pas na de verplichting van de richtlijn in 2014 het systeem groot in de markt gezet. De beurs R+T loopt nog tot en met 28 februari.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten