Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijs voor Forbo als ‘duurzaamste bedrijf van Nederland’

Forbo Flooring heeft de publieksprijs gewonnen als ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland’, een verkiezing georganiseerd door de Stichting Nederland CO2 Neutraal.
 

Marmoleum in diverse kleuren toegepast in een school.

Forbo produceert linoleum (onder de merknaam Marmoleum) wat gemaakt is van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals onder meer vlas, hout(meel) en jute. Tijdens hun groei nemen deze CO2 op en door allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie kan het linoleum CO2-neutraal worden geproduceerd. Daarnaast neemt Forbo oude vloeren in en samen met snijafval wordt dat opnieuw gebruikt. Al met al redenen voor het publiek om op Forbo te stemmen dat daardoor de publieksprijs won in de verkiezing tot 'Duurzaamste Bedrijf van Nederland’.

Vakprijs
Naast deze prijs van het publiek was er ook een vakjury die zich boog over de 62 genomineerden, een bont gezelschap van zeer verschillende bedrijven en instellingen. De vakjury wees Kipster aan als winnaar. Kipster is de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld en onderscheidt zich op vele vlakken, aldus de jury.

Initiatiefnemer
De verkiezing tot ‘Duurzaamste Bedrijf van Nederland’ is een initiatief van de Stichting Nederland CO2 Neutraal. Deze stichting probeert het bedrijfsleven te helpen, 'om samen te werken aan een schone toekomst.' Dat gebeurt in de vorm van bijeenkomsten met sprekers en praktische tips. De stichting is opgericht door adviesbureau De Duurzame Adviseurs.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten