Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijs voor innovatie in duurzaam leer

Leerlooiers, designers, modemerken, winkeliers en andere ondernemers met een idee voor duurzaam leer kunnen meedingen naar de Sustainable Leather Award. De winnaar maakt kans op een prijs van 5.000 euro.

De Nederlandse leersector ziet initiatieven om de sector eerlijker en duurzamer te maken zoals diervriendelijke veeteelt, bestrijding van kinderarbeid, verbeterde werkomstandigheden, looimethodes met minder schadelijke chemicaliën, water-, energie- en zoutbesparing, recycling van (gebruikt) leer en het produceren van biologisch afbreekbaar leer. Deze innovaties zijn volgens de initiatiefnemers van de Sustainable Leather Award nodig want veel leer kan een stuk duurzamer. ‘Achter een mooie leren schoen, tas of stoel gaat vaak nog een wereld van problemen schuil. Denk aan dierenleed, uitbuiting, kinderarbeid, watervervuiling, drinkwaterbesmetting, giflozingen, ontbossing en klimaatverandering’, aldus een toelichting op de prijsvraag.

Landelijk evenement
Winkeliers, modemerken, leerlooiers, designers en andere ondernemers kunnen meedoen waarbij hun inzending wordt beoordeeld op duurzame impact, ontwikkelingsfase, traceerbaarheid, bewustwording en potentie voor opschaling. Zij mogen hierbij ook buitenlandse zakenpartners betrekken. De drie beste inzenders mogen hun idee presenteren op het landelijke leersectorevenement van MVO Nederland op 1 oktober. Een jury en het publiek zullen dan gezamenlijk een winnaar aanwijzen. Deze ontvangt een prijs van 5.000 euro.

Initiatiefnemers
De prijsvraag is een initiatief van Hivos/Stop Kinderarbeid (ontwikkelingsorganisatie), SLEM (innovatie- en educatie instituut voor schoenen), Shoestainable (campagne voor duurzamere schoenenproductie), VGS (Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Schoenen) en MVO Nederland.

Meer informatie: www.mvonederland.nl/sustainable-leather-award 
NB: de inschrijving sluit op 31 mei

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten