Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijsverhogingen stuwen omzet detailhandel

De detailhandel haalde in september 5,3% meer omzet dan in september 2021. Die verhoging is te danken aan prijsstijgingen want het verkoopvolume was 3,5% lager. De omzet van woonwinkels bleef grotendeels gelijk.

 

 

De omzet van de detailhandel steeg in september met 5,3% ten opzichte van september, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat lijkt positief, maar is het niet want de omzetverhoging komt vooral doordat de prijzen stegen. Het verkoopvolume, de omzet minus de prijsstijgingen, was namelijk 3,5% lager. Dat is vooral zichtbaar in de foodsector, daar steeg de omzet met 7,3% en dat komt niet doordat mensen meer gingen consumeren, maar doordat de prijzen van voedingsmiddelen stegen.

Nauwelijks omzetstijging woonwinkels
De omzet in de non-foodsector ging met 4,7% omhoog. Winkels in dhz-artikelen, keukens en vloeren haalden in september een 1,0% hogere omzet dan in september 2021. Meubelzaken en woninginrichters deden het nog iets minder; zij haalden slechts 0,7% meer omzet. In augustus waren de cijfers respectievelijk -4,0% en -9,53%.

Online omzet beter
Online steeg de omzet van de detailhandel nadat het de afgelopen maanden juist wat minder goed liep; de omzet was in september 5,7% hoger dan in september vorig jaar. Pure webshops haalden 0,7% meer omzet, multi-channelers – die zowel online als offline verkopen – zagen de omzet met 12,2% toenemen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten