Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijzen voor slaapproducten tijdens beurs Interzum

Tijdens de vorige week gehouden beurs Interzum werden een aantal prijzen uitgereikt voor innovatieve producten. Verschillende 'slaapproducten' eindigden zelfs in de categorie 'Best of the best'.
 


Tijdens de beurs voor de toeleveringsindustrie (21 tot en met 24 mei in Keulen) werden enige tientallen producten, materialen en ingenieuze oplossingen onderscheiden waarbij een twaalftal het predicaat Best of the best meekreeg. Een daarvan was de boxspring Resleep van Veldeman Bedding. Zowel de matras als het bed kunnen volledig worden gerecycled. Het bed wordt daarom zonder nietjes en lijm geassembleerd waardoor het later makkelijk kan worden gemonteerd en de losse onderdelen kunnen worden hergebruikt of beschikbaar zijn voor recycling. Ook tussentijdse reparatie, denk aan herstoffering, is eenvoudig mogelijk.
 


Matrastijk
Matrastijkenproducent BekaertDeslee, ook uit België, kreeg de onderscheiding vanwege Xcite, volgens de jury een innovatief textiel, zie foto hierboven. Het bestaat uit een combinatie van open en dichte zones waardoor de tijk goede ventilatie geeft. Door het gebruik van de verschillende 'zones' – geperforeerd en gesloten materiaal - geeft het volgens de jury ook een leuk optisch effect. Deze kunnen op wens van de klant gevarieerd worden. Het matrastijk is volledig recyclebaar.

Lattenbodem
De Oostenrijkse fabrikant Sperrholzwerk Schweitzer maakte de Retro-Flex lattenbodem waarbij twee verschilende soorten hout worden gebruikt. De bovenkant bestaat uit essenfineer, de onderkant uit beukenfineer. De onderkant zorgt voor sterkte en flexibiliteit, de bovenkant fungeert als een soort 'vochtbarrière' die voorkomt dat huisstofmijten zich in het bedtextiel of de matras gaan installeren, zo stelt de jury.

Meer informatie: www.interzum.com
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten