Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijzen voor wedstrijd upcycling tijdens Heimtextil

Op de beurs Heimtextil (10 t/m 13 januari) zullen de winnende producten te zien zijn van studenten en jonge designers die meedoen aan een wedstrijd om producten te ontwerpen die (deels) zijn gemaakt van gerecycled materiaal.Onder de titel 'Young Creations Award: Upcycling' is afgelopen maanden een wedstrijd geweest waarbij studenten van design- en architectuuropleidingen en beginnende designers zijn uitgedaagd om producten te ontwerpen die gemaakt zijn van restmateriaal. Van het gebruikte materiaal moet minimaal 30% van textiel zijn. Van het ‘afval’ moet een nieuw product worden gemaakt dat ‘beter’ is dan de gebruikte materialen. Het is dus geen recycling, maar upcycling.

Twee categorieën
Naast de categorie ‘Upcycling Object’ is er ook een categorie ‘Room Concept’ een inrichtingsconcept moet worden ontworpen waarbij de onderdelen vloer, wand, zonwering, decoratie en stoffering (deels) aan bod moeten komen.
Inzendingen van beide categorieën zijn beoordeeld door een jury en de winnende inzendingen zullen tijdens de beurs in Frankfurt worden getoond in hal 4.2. De winnaars worden op 10 januari bekend gemaakt. Aan de wedstrijd is een totaalbedrag van 7.000 euro verbonden.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten