Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Problemen bij Kika/Leiner door ellende bij moederbedrijf Steinhoff

De problemen bij meubelretailer Steinhoff blijven zich opstapelen. Toeleveranciers van het tot Steinhoff behorende Oostenrijkse Kika/Leiner kunnen geen kredietverzekering meer afsluiten omdat verzekeraars de risico's te groot achten dat het misgaat bij de Oostenrijkse meubelketen.

Kika/Leiner is een meubelketen uit Oostenrijk en een van de vele dochterondernemingen van Steinhoff International dat sinds december vorig jaar in grote problemen verkeert vanwege een boekhoudschandaal. Toeleveranciers klagen nu dat zij geen kredietverzekering meer kunnen afsluiten voor hun klant Kika/Leiner omdat verzekeraars het risico te groot achten dat er iets misgaat bij de Oostenrijkse meubelretailer.

Leveringsproblemen
Het mogelijke gevolg is dat toeleveranciers hun leveringen stoppen en Kika/Leiner een leveringsprobleem gaat krijgen naar de consument. Maar die toeleveranciers hebben niet zomaar een vervangende afnemer dus hebben zij er in principe baat bij als Kika/Leiner wel door hen wordt beleverd. Een andere mogelijkheid is dat de retailer op voorhand moet betalen voor leveringen, maar dat zou ten koste kunnen gaan van verplichte aflossingen.

Kika/Leiner gezond
Gunnar George, de topman van Kika/Leiner, liet een maand geleden weten dat er in eigen huis geen enkel probleem was. Hij deed dit om mogelijke geruchten de kop in te drukken, veroorzaakt door de  grote problemen bij moederconcern Steinhoff. Tegelijkertijd kondigde George aan dat Kika/Leiner op korte termijn een aantal investeringen zou doen, een impliciet bewijs dat het bij de Oostenrijkers wel snor zat.

Intensief overleg
Ondertussen zit Kika/Leiner wel met de gebakken peren als gevolg van de problemen met het moederconcern. Momenteel wordt er druk overleg gevoerd met (mogelijk nieuwe) kredietverzekeraars en leveranciers om tot een oplossing te komen. Een van laatste scenario's die nu rondzoemt, is de mogelijke overname van Kika/Leiner door het Oostenrijkse meubelconcern XXXLutz.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten