Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prognose INretail voor 2020: seinen op groen

Brancheorganisatie INretail ziet dit jaar met optimisme tegemoet. 'De kans is aanwezig dat we voor het zevende jaar op rij afsluiten met een omzetplus', zegt Bert-Jan van der Stelt in 'Brancheperspectief 2020 Wonen'.

Het gaat goed met winkeliers in de woonbranche. Winkeliers die zijn aangesloten bij brancheorganisatie INretail laten al jaren achtereen positieve omzetcijfers zien en dat zal waarschijnlijk ook voor dit jaar jaar gaan geleden, zo voorspelt Bert-Jan van der Stelt, Branchespecialist Wonen bij INretail. In het artikel 'Brancheperspectief 2020 Wonen' laat hij op de website zijn licht schijnen over de branche.

Verthuizen
Retailers in de woonbranche bewogen jarenlang automatisch mee met ontwikkelingen op de woningmarkt, maar die trend werd in 2019 doorbroken. De huizenmarkt zat op slot en toch zagen retailers hun omzet groeien. 'Geld op de bank levert niets op, baanzekerheid is groter dan ooit en tegelijk zit de woningmarkt muurvast: verhuizen zit er voorlopig niet in', aldus Van der Stelt. Mede die blijven zitten, investeren in hun eigen huis en INretail introduceerde daarop de term ‘verthuizen’.

Op zoek naar personeel
Effectieve aanjagers voor verthuizen zijn onder meer interieurprogramma’s op tv waarbij met soms relatief kleine aanpassingen (lees: een beperkt budget) aardige resultaten kunnen worden behaald en ordermens kunnen daarop inspelen, meent Van der Stelt. Hij wijst ook op diverse maatschappelijke ontwikkelingen zoals het leasen van producten in plaats van kopen, de belangstelling voor duurzaamheid en de toenemende digitalisering. Woonwinkeliers moeten volgens hem actief op zoek naar jong personeel en zij moeten tegelijkertijd attractief blijven voor bestaande medewerkers.

Geen prognosecijfer
Hoewel INretail een positief jaar voorspelt voor 2020 wordt er geen 'hard prognosecijfer' ingevuld. De reden is dat er te weinig cijfers beschikbaar zijn en dat geldt zeker voor bepaalde deelmarkten. 'Dat maakt het niet mogelijk om met één prognosecijfer de ontwikkeling van de totale branche te schetsen', aldus Van der Stelt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten