Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Protest tegen verkorting meubelbeurs IMM 2022

Branchevereniging CBM heeft een protestbrief gestuurd naar de organisatie van de IMM omdat deze de eerste twee dagen van de beurs in 2022 heeft geschrapt. Volgens de CBM zijn dit juist dé handelsdagen voor exposanten en bezoekers.
 De IMM voor dit jaar is geschrapt vanwege corona en de beursorganisatie richt nu de focus op de editie van volgend jaar. Die staat gepland voor woensdag 19 januari tot zondag 23 januari 2022 wat betekent dat de gebruikelijke maandag en dinsdag zijn afgevallen. Hierop heeft de CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, na klachten van verschillende meubelexposanten een brief gestuurd naar de organisatie van de IMM over de verkorting van de beurs in Keulen.

Slechte keuze
Traditioneel zijn juist de maandag en de dinsdag de dagen dat veel retailers naar Keulen afreizen omdat in Nederland (en ook in diverse andere Europese landen) de woonwinkels op maandag gesloten zijn en winkeliers die dag (en eventueel de dinsdag) gebruiken om de beurs te bezoeken. Mogelijk heeft die verandering een 'negatief effect op het dealerbezoek', zo schrijft de CBM in de brief. 'Als de beurs van woensdag tot zondag gehouden wordt, dan is dat effectief 2,5 beursdag voor verkoop, namelijk de woensdag en donderdag en een halve vrijdag. De meeste verkopers gaan vrijdag rond 13.00 uur naar huis. Zaterdag en zondag zijn consumentendagen. Woonmeubelfabrikanten vragen zich hardop af of het dan nog wel de moeite loont om als exposant deel te nemen aan IMM Cologne.'

Breed protest
De CBM staat niet alleen in het protest tegen de beursverkorting. De brief is medeondertekend door buitenlandse zusterverenigingen Fedustria en Navem uit België, de Austrian Furniture Industry en de FENA (European Federation for Furniture Retailers). Ook branchevereniging INretail, die spreekt namens de winkeliers, zette de handtekning onder de protestbrief.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten