Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Provincie Gelderland houdt Hornbach tegen

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland zien niets in de komst van Hornbach naar Ressen. Op die locatie, tussen Arnhem en Nijmegen, past volgens hen geen grote bouwmarkt. 

De beslissing van de provincie Gelderland is een streep door de rekening van de Stadsregioraad Arnhem Nijmegen. Die wilde in Ressen, ten noorden van Nijmegen, ruimte voor mogelijk grootschalige detailhandel. In het bestemmingsplan was daar ruimte voor en het leek er op dat Hormbach daar een vestiging zou openen. In de slipstream daarvan zouden dan ook andere winkels zich daar kunnen vestigen en ondernemers in Arnhem en Nijmegen vreesden een megawinkelcentrum dat een zuigende werking zou hebben ten koste van de retail in de binnenstad.

Heet hangijzer
De mogelijke vestiging van Hornbach is nu getorpedeerd door de provincie Gelderland omdat de provincie vindt dat er op die locatie in het buitenstedelijke gebied geen ruimte is voor grootschalige detailhandel. Tegelijkertijd staat de provincie toe dat sportwinkel Decathlon zich vestigt in de Rijnhal, een ander heet hangijzer voor de plaatselijke en regionale retail. De Rijnhal ligt binnen de stadsgrenzen en daarom is er volgens de provincie geen reden om de komst van de Franse sportketen tegen te houden.

Protest retailers
Gedeputeerde Staten vinden wel dat een afweging over de komst van Decathlon in samenspraak met buurgemeenten gemaakt moet worden. Ook moet de gemeente Arnhem garanderen dat de komst van de retailer niet ten koste gaat van bestaande sportwinkels in de omgeving. Decathlon heeft al een intentieverklaring getekend voor een winkel in de 11.500 vierkante meter grote Rijnhal. Arnhemse winkeliers zijn echter fel tegen de komst van de sportformule, onder meer omdat de locatie gemakkelijk te bereiken is en over een grote en gratis parkeergelegenheid beschikt.

Uitbreiding rond Ikea Duiven
Los van de situatie in Ressen en gedoe rond de Rijnhal zijn er nog meer pijnpunten voor de retailers in Arnhem en omgeving. Een paar kilometer buiten Arnhem ligt het industrieterrein Nieuwgraaf in Duiven waar onder meer Ikea gevestigd is. Het provinciebestuur wil instemmen met de plannen om op deze locatie uitbreiding toe te staan en een ‘grote woonboulevard van de regio’ te maken, maar het is niet de bedoeling dat er veel extra winkeloppervlak bij komt. Wel mogen er van Gedeputeerde Staten  meer woonwinkels rondom Ikea verrijzen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten