Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Rabattitis in Duitse meubelhandel

Duitse meubelretailers hebben last van een bijzondere ziekte, Rabattitis. Het virus van kortingen zorgt voor een enorme prijsdruk, zo blijkt uit een rapport over de Duitse meubelhandel.

Al jarenlang slaan Duitse meubelretailers elkaar om de oren met enorme kortingen en het is een van de kenmerken van de huidige Duitse meubelhandel, zo schrijft uitgeverij Ferdinand Holzmann in het rapport ‘Möbelhandel 2016’. Vooral sinds het omvallen van de bouwmarktketen Praktiker in 2013 is er aandacht voor de extreme Rabatte die winkeliers geven. Praktiker ging in het geven van kortingen zover dat het uiteindelijk leidde tot het faillissement, zo was destijds de conclusie in  de media. Desondanks is de Rabattitis niet verdwenen, maar juist toegenomen en vooral in de meubelhandel, zo stelt het rapport.

Toename verkoopoppervlak
Een andere tendens die het rapport signaleert, is de uitbreidingsgolf die de meubelretail overspoelt. Vooral de grote retailers zoals Segmüller, Poco, de XXXLutz, Roller en Möbel Kraft laten een ongekende expansiedrang zien waardoor het totale verkoopvloeroppervlak enorm toeneemt. De expansiedrift gaat samen met een agressieve prijspolitiek waar de consument van profiteert. Ikea, de grootste meubelretailer, is de enige die niet meegaat in de permanente golf 'van-voor' aanbiedingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten