Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

ReadyFit: voorgezaagde vloer, klaar om te leggen

ReadyFit is een door Quick-Step ontwikkeld concept waarbij de eindgebruiker een volledig op maat voorgezaagde vloer ontvangt die direct in elkaar kan worden geklikt.Met het ReadyFit systeem kun je makkelijk en snel een laminaatvloer leggen. Het systeem bestaat uit drie stappen: de ruimte waar de vloer moet komen te liggen wordt opgemeten met een 3D scanner, aan de hand van de verkregen gegevens worden de vloerdelen op maat gezaagd en voorzien van een installatieplan en tot slot is het kwestie van de delen in de juiste volgorde in elkaar te klikken en klaar is kees. Hierdoor gaat het leggen van een laminaatvloer volgens Quick-Step tweemaal zo snel. Met de nieuwe service zegt de fabrikant zowel de consument als de winkelier/vloerenlegger tegemoet te komen.

Gebruik 3D scanner
In principe kan iedereen – dus ook een willekeurige consument – de vloer probleemloos leggen want alle planken zijn nauwkeurig gezaagd en genummerd. Het kan dus niet fout gaan. Een vakman blijft echter nodig want het werken met een 3D scanner vergt enige handigheid en daarvoor trekt Quick-Step een dag training uit.  De service wordt vooral als ideaal gezien voor renovatie en bijvoorbeeld bij projecten waar ter plekke niet of moeilijk gezaagd kan worden vanwege geluidsoverlast of stof. De meerkosten voor de klant zijn zes euro per vierkante meter en eenmalige meetkosten van 150 euro.

Installateur wordt meter
Wordt hiermee niet het vakmanschap van de legger onderuit gehaald? Nee, zegt marketing-medewerkster Margaux Verpoort. 'Je verlegt het werk; de installateur moet een goede meter kunnen zijn.' Een voordeel voor de installateur is volgens haar dat deze in dezelfde tijd veel meer meters kan leggen omdat hij veel sneller kan werken. Gereedschap is feitelijk niet meer nodig want alles wordt volledig op maat en genummerd aangeleverd.

(Nog) niet in Nederland
Het concept ReadyFit is het resultaat van een interne innovatiewedstrijd onder medewerkers van Unlin en is geschikt voor laminaat en voor 'Rigid' vinylplanken van Quick-Step, een nieuwe vinylplank met een stevige kern van composiet. Tot nu toe is de service alleen beschikbaar in België. Het is niet duidelijk of en wanneer het ook in Nederland wordt ingevoerd.

Klik hier om te zien hoie ReadyFit werkt.

 

tps://youtu.be/OoEktrhEZoE

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten