Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Recordaantal bezoekers Light + Building

De vorige week gehouden beurs Light + Building in Frankfurt recordaantal van 211.500 bezoekers, ruim 8% meer dan de vorige editie.

Mede door de vele technische ontwikkelingen, zoals de opkomst van ledverlichting, trok de beurs een groot aantal deelnemers en exposanten. Naast ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting was energiebesparing een belangrijk thema tijdens de beurs. Vooral bij grote gebouwen kan door opwekking van elektriciteit (via zonnepanelen) en door het slim aan elkaar koppelen van gebouwen zeer efficiënt worden omgegaan met energie. Dat vereist nieuwe technologie en Light + Building sprong daar goed op in. Vooral in Duitsland is de impact van het sluiten van kerncentrales en de ontwikkeling van andere (natuurlijke) energiebronnen een belangrijk thema dat zijn weerslag had op de beurs.

Stijgende bezoekersaantallen
Het gevolg was dat Duitse installateurs massaal de beurs bezochten. Bijna de helft (47%) van het aantal bezoekers was niet-Duits. Belangrijkste bezoekende landen waren Italië, Nederland, Frankrijk, China en Oostenrijk. Met name het bezoek uit China steeg. Ook opvallend was de stijging van bezoekers uit Zuid-Europese landen zoals Spanje en Portugal.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten