Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Reinigen meubeloppervlakten in tijden van corona

Het Italiaanse bedrijf Catas doet onderzoek dat specifiek is gericht op de hout- en meubelsector. Vanwege corona is daar een nieuw element bijgekomen: hoe en waarmee reinig je meubeloppervlakten en wat zijn daarvan de mogelijke effecten.
 


Het Italiaanse Catas is een laboratorium waar diepgaand wordt getest en geanalyseerd voor de meubelindustrie. Veel vragen die daar de laatste maanden zijn binnengekomen hebben te maken met het coronavirus: kan zich dat hechten op oppervlakten, hoe lang blijft dat in leven en hoe kan ik dat oppervlak het beste reinigen? En ook: wat is het effect van die reiniging op het oppervlak?

Pas op met alcohol
Deurgrepen en liftknoppen zijn ideale plekken voor het achterlaten van het virus en daarmee infectiegevaar voor anderen. Recente onderzoeken laten zien dat het virus tot 72 uur op kunststoffen en tot 48 uur op staal overleeft en dat de levensduur op karton en koper korter is. Veel meubels zijn gelamineerd en ook daarop kan het virus zich hechten. Gelukkig valt dat prima schoon te maken, maar pas op met de combinatie van contact en wrijving, dat kan negative effecten hebben op meubeloppervlakten, zo waarschuwt Catas. En pas op met alcohol als ontsmettingsmiddel, het heeft de neiging heeft om sommige coatingfilms te verzachten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten