Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Rembrandt als kapstok voor Dutch Design in Milaan

Tijdens de komende Salone del Mobile in Milaan presenteren Nederlandse bedrijven, ontwerpers en studio's zich gezamenlijk onder de naam Masterly - the Dutch in Milano. Rembrandt dient daarbij als samenbindende factor.
 


De gezamenlijke presentatie is, net als voorgaande twee jaren, in het Palazzo Francesco Turati, een oud paleis dat wordt gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen. Als kapstok wordt ingehaakt op het Nederlandse themajaar Rembrandt and the Dutch Golden Age. Onder de deelnemers zitten fabrikanten (onder meer Ahrend, Mosa, Van Besouw, Forbo, BN International), bekende ontwerpers (o.a. Annet van Egmond, Richard Hutten, Robert Bronwasser), minder bekende ontwerpers, interieurarchitecten, studio's en onderwijsinstellingen (ArteZ en het Hout- en Meubileringscollege).
 


Divers aanbod
Het aanbod is zeer divers: meubels, wandbekleding, verlichting, sieraden, foto's, keramiek, vloerbedekking, verwarming, glas, en akoestische objecten. Gekende namen en nieuwkomers tonen hun producten waarbij het niet alleen gaat om 'design' (het vindt plaats tijdens Milan Design Week), maar vooral om het representeren van 'Hollandsche waar'. Zo is het opvallend dat bijvoorbeeld Beddinghouse aanwezig is, leverancier van bedtextiel. Dat is vooral vanwege een nieuwe collectie die het bedrijf later dit jaar op de markt brengt waarbij de dessins zijn afgeleid zijn van schilderijen van een beroemde Dutch master: Vincent van Gogh.

Meer informatie: www.masterly.nu
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten