Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Reorganisatie bij Ikea kost banen

Ikea schrapt 150 banen vanwege een reorganisatie. In Nederland en België gaat het om totaal 40 arbeidsplaatsen. Het betreft vooral ondersteunde afdelingen als personeelszaken, marketing en communicatie.

De reorganisatie wordt volgens Ikea doorgevoerd met het oog op toekomstige groei en is het gevolg van de opmars van e-commerce. Ikea stapte vrij laat met online activiteiten en focuste zich lange tijd volledig op de fysieke winkels. Deze blijven belangrijk, maar de Zweedse retailer maakt de laatste jaren en inhaalslag en  bevindt zich midden in een grote transformatie. Ikea wil komen tot een ‘eenvoudigere organisatie die flexibeler en minder bureaucratisch is,’  zo zegt retailmanager Tolga Öncü in Zweedse krant The Local.

Ondersteunende afdelingen
De meeste banen, naar verwachting zo'n 110, verdwijnen in Zweden bij ondersteunende afdelingen als HR, duurzaamheid, marketing en communicatie. Hoeveel banen er in Nederland en Belgie precies verdwijnen, kan een woordvoerder niet zeggen, maar in diverse media wordt gesteld dat het om zo'n 40 banen zou gaan. De onderhandelingen hierover moeten nog plaatsvinden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten