Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Retailer Bensons for Beds koopt online matrassenleverancier Eve Sleep

De Britse retailketen Bensons for Beds is de nieuwe eigenaar van Eve Sleep. Deze laatste, ooit begonnen als matrassen startup, verkeerde in financiƫle problemen en zag dit jaar de beurskoers volledig instorten.

 


Bensons for Beds ziet de overname Eve Sleep als een goede aanvulling en beschouwt de online matrassenleverancier als een merk 'dat sterk resoneert met belangrijke klantgroepen.' Benson for Beds kocht het noodlijdende Eve Sleep een paar uur nadat het onder bewindvoering was gekomen nadat diverse gegadigden voor overname afhaakten. Bensons for Beds is eigendom van de private eequipe maatschappij Alteri Investors.

Economische tsunami
Het beursgenoteerde Eve Sleep kwakkelde al jaren en was niet in staat om het hoofd te bieden aan de 'economische tsunami van de laatste zes maanden', zegt ceo Cheryl Calverley. Pogingen tot herstructurering en kostenreductie boden geen soelaas en dit jaar kelderde de koers met 90%.

Achteruitgang na beursgang
Eve Sleep werd in 2015 opgericht als matrassen startup die alleen online leverde volgens het principe van een one size fits all matras die in een doos thuis wordt afgeleverd. In 2017 ging het bedrijf, naar de beurs omdat er geld nodig was voor expansie. Dat ging niet echt goed want al in 2018 trok het bedrijf zich terug van de Duitse en Nederlandse markt en ging het langzaam bergafwaarts. Tot op heden was Eve Sleep actief in Engeland, Ierland en Frankrijk.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten