Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Retailer Next neemt etailer Made.com over na faillissement

Woonwebwinkel Made.com is dinsdag failliet verklaard. De Britse retailer Next neemt de merkrechten, website en intellectuele eigendommen over. Voor de rest wordt nog een koper gezocht.

 

Screenshot van de homepage van Made.com.

Het faillissement van Made.com was onafwendbaar nadat pogingen tot overname van het bedrijf waren mislukt. Volgens berichten in de Britse pers is de overnamesom 3,4 miljoen pond, exclusief voorraden. Bij de online retailer waren tot het faillissement zo'n 500 mensen werkzaam. Made.com wil lopende leveringen afronden, maar klanten kunnen geen orders retourneren. Zo'n 12.000 betaalde orders die nog in productie zijn zullen niet worden uitgeleverd. Winkelketen TK Maxx zou geïnteresseerd zijn om onverkochte voorraden over te nemen.

Na beursgang in verval
Made.com ging vorig jaar juni naar de beurs en en werd toen een waarde toegedacht van 775 miljoen Britse pond, bijna 900 miljoen euro. Het was de tijd dat het coronavirus nog overal rondwaarde waardoor fysieke winkels moesten sluiten en webwinkels zoals Made.com floreerden. Het bedrijf had wel last van lange levertijden en oplopende kosten. Eind vorig jaar ging het bergafwaarts en dit jaar stortte de beurskoers volledig in. Het geld raakte op, Investeerders haakten af, een fusie of overname mislukte en het betekende het eind van een startup die zichzelf als bijzonder interieurmerk probeerde neer te zetten met 'betaalbaar design'.

 

Interieur van een van de winkels van Next.

Nieuwe eigenaar
Nieuwe eigenaar Next is een beursgenoteerde Britse retailer met 700 winkels in Engeland en Ierland en zo'n 200 verspreid over 35 andere landen. Next verkoopt vooral kleding met daarnaast meubelen, bedden en matrassen, sportkleding- en schoenen en beautyproducten.
TK Maxx, dat mogelijk de onverkochte voorraden wil overnemen, is een discounter die onder meer kleding, accessoires, schoenen, beautyproducten en (op beperkte schaal) interieurproducten zoals woonaccessoires, stoelen en tafeltjes verkoopt.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten