Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Rietveld stoel op meubelbeurs Milaan

De Beugelstoel van Gerrit Rietveld wordt op de komende Salone del Mobile als 'nieuw' gepresenteerd. Het ontwerp stamt uit 1927.

Over ruim een week begint in Milaan de Salone del Mobile, dé beurs voor liefhebbers van designmeubelen. Naast volstrekt nieuwe modellen zullen daar ook een aantal evergreens staan. Fabrikanten herintroduceren al een paar jaar succesnummers uit de jaren vijftig en zestig die passen in de nog immer voortdurende retrotrend. De Italiaanse fabrikant Cassina doet nog een stapje verder terug in de tijd en introduceert een heruitgave van de Beugelstoel van Gerrit Rietveld, ontworpen in 1927.

Kleine aanpassing
De Beugelstoel bestaat uit een frame van buismateriaal en gebogen multiplex. Cassina, dat de rechten heeft van een groot aantal Rietveld-modellen, heeft het 'nieuwe' model iets aangepast om te voldoen aan de huidige ergonomische normen, maar de aanpassingen zijn nauwelijks zichtbaar.
Cassina is bepaald geen goedkoop merk, maar een origineel is een stuk duurder. Bijgaand exemplaar werd in 2006 bij veilinghuis Christies verkocht voor bijna 23.000 dollar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten