Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Riverdale failliet, mogelijk doorstart

Woonmerk Riverdale is failliet verklaard. Leveringen aan de retail gaan voorlopig gewoon door en ook de webshop blijft geopend. Mogelijk volgt er een doorstart, zo laat de curator weten.
 


Op 27 juni is Riverdale, aanbieder van woonaccessoires, huisgeurtjes en (klein)meubelen, failliet verklaard nadat het vorige week uitstel van betaling had gekregen. Volgens een woordvoerder van curator Bruno Tideman van Cees Advocaten zijn de coronacrisis en de sterk gestegen inkoopprijzen mogelijke oorzaken van het faillissement. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

Gedeeltelijke overname en nieuwe strategie
Eind vorig jaar kreeg Riverdale een financiële injectie van oprichtersfamilie ten Bos en Nederlands MerkGoed (NMG), een investeringsmaatschappij die zich richt op consumentenmerken. Na twee zware jaren vanwege de coronacrisis was een reorganisatie noodzakelijk; er werd gesneden in het assortiment, de automatisering werd verbeterd en de marketing zou worden geïntensiveerd. Samen met NMG als strategisch partner werd gewerkt aan 'een nieuwe strategie om het bedrijf weer in de top van de home & living branche terug te brengen', zo klonk het. Blijkbaar is dat niet of niet voldoende gelukt getuige het faillissement.

Van groothandel naar lifestylemerk
Riverdale werd in 1993 opgericht door door de familie ten Bos als groothandel in woonaccessoires. Jarenlang opereerde het onder de naam Tenbos en na de naamsverandering tot Riverdale in 2006 werd in korte tijd een lifestylemerk neergezet met een uitdijend assortiment en een eigen gezicht met woonaccessoires, interieurgeuren, (klein)meubelen en cadeau-artikelen. Een uitgekiende styling voor shop-in-shops en modulaire mogelijkheden voor de retail zorgden voor herkenbaarheid bij de consument en gretigheid bij woonwinkels en tuincentra om het consumentenmerk te verkopen.

Expansiedrift
Na meerdere verhuizingen vanwege de permanente groei werd begin 2014 in Nootdorp aan de A12 een nieuw pand in gebruik genomen met een groot inpandig distributiecentrum van ruim 10.000 m2. Medio 2019 werd het pand verkocht en teruggehuurd via een sale en leaseback constructie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten