Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Riverdale maakt doorstart

Lifestylemerk Riverdale maakt een doorstart in afgeslankte vorm. Het merk is overgenomen door een groep lokale investeerders en wordt geleid door een interim-directeur.

 

Winkel van Riverdale in Rotterdam.


De doorstart volgt nadat vorige maand het bedrijf failliet werd verklaard. Een groep lokale investeerders heeft alle voorraden, de inventaris, het intellectueel eigendom en lopende contracten overgenomen, zo meldt de site Retailtrends.nl. Een deel van het personeel krijgt ontslag, en deel kan aanblijven. Alle activiteiten worden voortgezet vanuit het bestaande hoofdkantoor in Nootdorp en een groot deel van de lopende orders kunnen alsnog op korte termijn worden uitgeleverd.

Mogelijke koerswijziging
Als interim-directeur is Lennart Koetsier aangesteld. Koetsier is oprichter van Multiply, een online marketing bureau dat zich onder meer richt op de retail. Wellicht geeft dit de richting aan die Riverdale op wil gaan; naast de verkoop via fysieke winkels meer aandacht voor de online verkoop en de wisselwerking hiertussen. Riverdale beschikt over een webshop, een aantal eigen winkels en wordt via een shop-in-shop systeem in binnen- en buitenland verkocht in een groot aantal winkels.

Financiële injectie
De exacte reden waarom Riverdale failliet ging wordt nog onderzocht, maar een snelle groei in de collectie en internationale uitbreiding gingen ten koste van een duidelijke focus, zo liet voormalig directeur Marcel Bregman eind vorig jaar weten. Het bedrijf zat toen al een paar jaar in zwaar weer en kreeg eind 2021 een financiële injectie van investeringsmaatschappij Nederlands MerkGoed (NMG) en oprichtersfamilie ten Bos. Het mocht niet baten.
Op de site van NMG is de participatie in Riverdale niet meer te vinden. Niet duidelijk is of de familie ten Bos nog een rol speelt in het bedrijf.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten