Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ruben Blom winnaar NK Interieuradviseur

Ruben Blom, leerling van het Deltion College, is winnaar van de wedstrijd Nationaal Kampioenschap Interieuradviseur geworden. Roos Vollebregt van het HMC in Amsterdam, behaalde een tweede plaats..

Het Nationaal Kampioenschap Interieuradviseur werd op 8 en 9 maart gehouden in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Na Ruben Blom en Roos Vollebregt behaalde Sanne Silfhout van Rijn IJssel de derde plaats. Christy Dorn van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Rotterdam eindigde op de vijfde plaats. 

Promotie beroepsonderwijs en vakmanschap
Het Nationaal Kampioenschap Interieuradviseur is onderdeel van Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo’ers. Het is een initiatief van de stichting WorldSkills Netherlands ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. De wedstrijden worden in samenwerking met verschillende partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen en geven jongeren de kans om te excelleren in hun vak.

Internationale wedstrijden
De wedstrijden bestrijken een groot aantal studierichtingen. Na voorrondes volgen landelijke finales zoals het zojuist gehouden NK Interieursadviseur. Zo zijn er van 20 tot en met 22 maart de wedstrijd Verkoopspecialist en het NK Meubelmaker waar studenten van het HMC aan meedoen.
Voor sommige wedstrijden bestaat een internationale variant, EuroSkills en WorldSkills. De Nederlandse winnaars hiervan mogen in augustus Nederland vertegenwoordigen tijdens de WorldSkills in Kazan, Rusland.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten