Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ruf Betten en Bruno Bett overgenomen door investeerder

De Duitse boxspringfabrikant Ruf Betten en de matrassen startup Bruno worden overgenomen door Waterland, een private equity investeerder met hoofdkantoor in Bussum. De focus voor de toekomst wordt gelegd op internationalisering en uitbouw van de online activiteiten.

 

 

 

 

 

De overname heeft geen consequenties voor de personele bezetting; het management blijft hetzelfde. Gezamenlijk hebben Ruf Betten en Bruno een omzet van zestig miljoen euro en beide bedrijven zullen onafhankelijk van elkaar opereren. Ruf Betten bestaat sinds 1926 en is gespecialiseerd in de productie van boxsprings. Bruno is een stuk jonger en een van de vele matrassen startups uit Duitsland die alleen via internet verkopen. Beide behoorden tot investeringsmaatschappij Nord Holding die in 2016 Ruf Betten kocht die op haar beurt in 2020 Bruno inlijfde.

Uitbouw online activiteiten
De overname van Bruno door Ruf Betten in 2020 was strategisch en bedoeld om meer kennis te krijgen van digitalisering en online verkoop. De huidige overname, die officieel nog goedgekeurd moet worden, moet dit proces verder handen en voeten geven. De bedoeling van de nieuwe eigenaar Waterland is om verder te groeien, vooral door overnames.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten