Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ruf Betten koopt online matrassenleverancier Bruno

De Ruf-Gruppe koopt Bruno, een online leverancier van bedden en matrassen. Bruno startte in 2016 als online matrassen startup en wordt door de aankoop van Ruf verweven met de traditionele beddenhandel.
 


Bruno Interior GmbH werd in 2015 opgericht als online verkoper van matrassen volgens het startup principe met slechts een type matras, rechtstreeks geleverd in een doos. Het bedrijf levert inmiddels ook boxsprings, slaapbanken, lakens, dekbedden en kussens, alles online. De Ruf-Gruppe, bekend van het merk Ruf Betten, koopt Bruno om hiermee ervaring en expertise van online verkoop binnen te halen. De Ruf-Gruppe is onderdeel van investeringsmaatschappij Nord Holding.

Winstgevend
Bruno is een van de vele matrassen startups die de laatste jaren in Duitsland als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Volgens Gründerszene.de, een online platform dat zich richt op de digitale economie, is Bruno vanaf het begin een winstgevend bedrijf en dat is zeer uitzonderlijk voor een startup, zeker in de zeer concurrerende markt voor online verkoop van matrassen. Naar schatting bedroeg vorig jaar de omzet 10 miljoen, Bij het bedrijf werken twaalf mensen.
Producten van Bruno zijn ook leverbaar in Nederland en 'binnenkort' zal er hier een showroom worden gevestigd, aldus een zegsman van het bedrijf.

Ruf Betten
Ruf Betten werd 1926 opgericht en is producent/leverancier van bedden, matrassen, lattenbodems, nachtkastjes en verlichting. In 2016 werd het bedrijf overgenomen door investeerder Nord Holding die het kocht van de Hüls Group, een conglomeraat van bedrijven van de familie Hüls, bekend van meubelmerk hülsta.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten