Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ruim 5% meer omzet detailhandel ten opzichte van 2020

De detailhandel heeft in november 5,2% meer omgezet dan in november 2020, zo meldt het CBS. Meubelzaken en woninginrichters boekten een iets hogere omzet, kledingzaken boekten de grootste omzetstijging.
 


Vooral de non-food detailhandel had in november een hogere omzet dan in november 2020, een stijging van 7,4%. Vooral kledingzaken deden het met een stijging van 26,6% ten opzichte van een jaar eerder een stuk beter. Op zich niet vreemd want in november vorig jaar werd de in oktober ingevoerde lockdown verzwaard. Meubelzaken boekten een kleine plus van 1,3% ten opzichgte van november 2020 en winkels die keukens, vloeren en dhz-artikelen verkopen noteerden een stijging van 0,3%.

Geringe stijging online omzet
De online omzet was in november 5,2% hoger dan in november 2020. Webwinkels, die alleen via internet verkepen, noteerden een stijging van 8,6%. Fysieke winkels die ook online actief zijn zagen de omzet met 1,1% groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat is aanmerkelijk lager dan in de maanden/jaren daarvoor, maar ook hier speelt waarschijnlijk mee dat in november 2020 de meeste winkels gesloten waren (en er dus veel online werd gewinkeld) terwijl afgelopen november alle winkels gewoon open waren en er dus geen noodzaak was om via internet te kopen.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten