Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Salone del Mobile toont ook klassieke meubelen

Wie denkt dat op de meubelbeurs in Milaan alleen strakke designmeubelen worden vertoond, heeft het mis. Ook klassieke meubelen zijn daar van de partij.

Morgen begint in Milaan de Salone del Mobile, dé meubelbeurs voor designliefhebbers. Strak, nieuw, experimenteel – dat zijn de woorden die daar bij horen. In Milaan staan de producten van de toekomst en dat wordt in woord en beeld uitgedragen. Wat vrijwel nooit aan de orde komt, zijn de klassieke meubelen die daar ook getoond worden. In Nederland is klassiek vrijwel weggevaagd, zeker in de media, maar er is nog steeds een markt voor klassieke producten.


Voor het eerst toont de beurs nu een nieuw onderdeel: Classico: tradizione nel futuro. Ofwel: Klassiek, traditie in de toekomst. In de paviljoenen (hallen) 2-4 zullen de verschillende fabrikanten laten zien wat zij in huis hebben en verrreweg de meeste komen uit Italië. Twee voorbeelden. Asnaghi Interiors toont Ibisco, een vergulden troon bekleed met damast (zie foto boven). Angelo Cappellini staat op de beurs met Della Casa, een Louis XV stoel.

Film over klassieke ontwerpen
Tijdens de beurs wordt in een klein theater een korte film vertoond die aangeeft dat klassiek geworteld is in het verleden, maar zeker nog toekomst heeft. De veelzeggende titel: Before Design: Classic.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten