Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Salone del Mobile waarschijnlijk uitgesteld vanwege coronavirus

Waarschijnlijk wordt de meubelbeurs Salone del Mobile niet eind april gehouden, maar later vanwege de verspreiding van het coronavirus. Vanmiddag valt hierover een beslissing.
 


Gezien de recente ontwikkelingen die samenhangen met de verspreiding van het coronavirus lijkt het erop dat de organisatie van de Salone del Mobile in Milaan zal besluiten om de beurs op de geplande datum (21 t/m 26 april) niet te laten doorgaan. Los van de afzeggingen die meerdere exposanten al hebben gedaan en de te verwachte terugloop van het aantal bezoekers, zal de recente uitbraak van het virus in de regio rond Milaan een minstens zo grote rol spelen om de beurs op een ander tijdstip te houden.

Verspreiding virus
Op 12 februari liet de beursorganisatie op een persconferentie weten dat de aanwezigheid van het coronavirus (toen nog vooral in Azië) een 'negatief effect zal hebben op de bezoekersaantallen', maar sinds de uitbraak van het virus in Italië afgelopen weekend en de eerste sterfgevallen als gevolg daarvan, is de situatie veranderd. Vandaag zijn nieuwe gevallen geconstateerd in Sicilië, Spanje, Oostenrijk en buurlanden Zwitserland en Kroatië. Eerder vandaag werd een kinderboekenbeurs in Bologna uitgesteld en verschoven naar een latere datum.

Nieuwe datum
Waarschjnlijk zal dat een van de hoofdbrekens worden voor de beursorganisatoren: wat is een goede alternatieve datum voor een beurs die zich niet alleen afspeelt op een beursterrein, maar zich over de hele stad uitspreidt? Vorig jaar trok alleen al de beurs 2.418 exposanten en 386.236 bezoekers, afkomstig uit 181 landen.

Update: de beurs is verplaatst en wordt nu van 21 t/m 26 juni gehouden.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten