Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Samenwerking Hilding Anders met Norma/Napco Beds

Hilding Anders Bedding & Mattress Group heeft een overeenkomst getekend voor een joint venture met  bedden- en matrasproducent Norma/Napco Beds.

Pepyn Dinandt, CEO van het beursgenoteerde Hilding Anders, laat in een persbericht weten blij te zijn met de joint venture. Dennis Cornelissen, directeur-eigenaar van Napco Beds, laat zich in soortelijke bewoordingen uit over Hilding Anders. 'Hun sterke positie zorgt ervoor dat wij verder kunnen met onze groeimogelijkheden.'

Napco Beds
Napco Beds heeft het hoofdkantoor in Bemmel en produceert boxsprings en matrassen onder eigen naam en voor andere merken. De productie vindt plaats in eigen fabrieken in Bosnië en Herzegovina. In 2015 nam het bedden- en matrassenproducent Norma over nadat het failliet was gegaan. 

Groei door overnames
Hilding Anders Group heeft Zweden als thuisbasis en is de grootste bedden-  en matrassenproducent van Europa. Het is een conglomeraat van bedrijven met vestigingen in Europa,  Rusland en Azië en is aanwezig in zestig landen. In Rusland en China exploiteert het eigen winkels.
Het bedrijf groeit vooral door overnames. Zo werd in 2001 Eastborn overgenomen en in 2007 Pullman. Andere merken die tot Hilding Anders behoren zijn onder meer Carpe Diem, Jensen, Slumberland, Dunlopillo, Bico, Jensen, Curem en Crown Bedding. Hilding Anders produceert ook voor andere bedrijven onder private label. Ikea is daarvan de bekendste.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten