Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Samenwerking Ikea en Hay

Ikea lanceert samen met het Deense designmerk Hay een collectie bestaande uit banken, tafels, krukjes en een groot aantal woonaccessoires. Ook textiel behoort tot de collectie.De samenwerking tussen Ikea en Hay resulteert in de Ypperlig collectie die vanaf oktober in de Ikea vestigingen ligt. De collectie omvat banken, tafels, wandrekken, krukjes, verlichting en woonaccessoires als spiegels, kussens, vazen, dienbladen en textiel. Ook de bekende blauwe Ikea tas is aangepast aan een nieuw design. Ikea noemt de collectie ‘tijdloze basics’.

Oud in nieuw jasje
Hay staat bekend om de eenvoudige, functionele en esthetische producten. Het merk is opgericht door het echtpaar Rolf en Mette Hay in 2002. Hay kenmerkt zich door Deens design met een duidelijke verwijzing naar ontwerpen uit de jaren 50 en 60, gemixt in een hedendaagse context. Vooral de laatste jaren blijkt dat een ijzersterke combinatie.

Pure retro
Niet alles is direct hedendaags. Zo produceert Hay onder meer de Result Chair van Friso Kramer en de Pyramid Table van Wim Rietveld, producten die in de jaren 60 en 70 enorm populair waren. Producent was projectinrichter Ahrend. Gezien de al jaren lopende retrotrend passen deze ontwerpen goed in het huidige woonbeeld.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten