Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sanering bij Deutsche Messe AG in Hannover

Bij de Deutsche Messe AG in Hannover, onder meer organisator van vloerenbeurs Domotex, verdwijnen de komende jaren 250 banen. Het is een gevolg van de coronacrisis waardoor de beurssector enorme klappen krijgt.
 


De coronacrisis hakt stevig in bij de Deutsche Messe AG in Hannover; naar verwachting komt het bedrijf voor 103 miljoen euro in de min te staan, bij een omzet van 95 miljoen euro. In 2019 was de omzet nog 350 miljoen euro. Topman Jochen Köckler van de beursorganisatie verwacht dat voor de toekomst de aanmeldingen voor beursdeelname en het reizen naar beurzen nog jaren onder de pre-coronatijd zal liggen. Door in te spelen op de daarmee samenhangende lagere omzetten moet er flink in de kosten worden gesneden.

Ontslagen onvermijdelijk
Voor komend jaar wordt onder meer ingezet op arbeidstijdverkorting en voor de komende zeven jaar zullen 250 van de huidige 730 medewerkers moeten afvloeien. Gehoopt wordt op vroegtijdige pensioneringen en vrijwillig vertrek, maar er zullen ook mensen moeten worden ontslagen. Dat zal plaatsvinden in alle geledingen dus van directie, middenkader en alles wat daaronder zit. Nog deze week worden de plannen bespreken met diverse betrokken partijen, waaronder de vakbonden.

Sanering bij andere beursorganisaties
De Deutsche Messe AG is onder meer organisator van Domotex, wereldbeurs voor vloerbedekking die in januari zou worden gehouden, maar vanwege de coronacrisis is doorgeschoven naar mei. Ook in andere beurssteden laten ingewijden weten dat er forse reorganisaties gaan komen. Denk daarbij onder meer aan de Koelnmesse (organisator van de IMM, Orgatec, Interzum en Spoga) en de Messe Frankfurt, organisator van onder meer de beurzen Heimtextil, Ambiente en Light & Building.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten