Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Sanoma saneert woonbladen

Uitgeverij Sanoma gaat de productie van een tweetal woonbladen uitbesteden en ontslaat de redactie en salesafdeling. Het is onderdeel van een grotere reorganisatie bij het concern.

De bladen Eigen Huis & Interieur en Ariadne At Home zullen in de nabije toekomst worden gemaakt in België wat volgens Sanoma goedkoper is. Daar wordt ook het blad Feeling Wonen geproduceerd. Het betekent dat per januari 2016 de voltallige redactie van beide bladen ontslagen wordt en ook bij de salesafdeling zullen er koppen rollen. In 2013 werden de twee bladen, samen met het tijdschrift vt wonen, door Sanoma nog gezien als ‘focustitels’. Twee jaar later is dat blijkbaar niet meer zo.

Al eerder werden de bladen 101 Woonideeën, Home and Garden, More than Classic, Seasons en Tuinieren verkocht, opgeheven of in een ander blad geschoven. Het enige blad dat in Hoofddorp gemaakt blijft worden is vt wonen. Dit blad is de naamgever voor de onlangs gehouden Woonbeurs die is omgedoopt tot vt wonen & design beurs. Ook is er (sinds augustus 2014) een woonprogramma op SBS6 als spin off van het blad.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten